Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Karlı bir yolda kar lastiği kullanan araç, doğru lastik seçimi, OtoMentor

En İyi Lastik Markaları Nelerdir? Otomobil Lastiği Seçmenin Püf Noktaları

Eğer lastik değiştirme zamanınız geldiyse, lastiklerinizin performanslarından memnun değilseniz ya da en iyi otomobil lastiği hangileridir gibi sorularınız varsa bu yazımız tam size göre.

En iyi otomobil lastiği, bulunduğunuz şehrin yol durumuna, hava durumuna göre olarak değişkenlik gösterir. Dünyanın en iyi lastik markaları arasında Lassa, Dunlop, Michelin, Pirelli, Continental, Goodyear gibi markalar bulunmaktadır.
Sizin için en iyi otomobil lastiği seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey, aracınızı kullandığınız bölgedir. Örneğin, siz aracınızı karlı koşullarda kullanmıyorsanız ya da bulunduğunuz bölgenin hava sıcaklıkları 7 derecenin altına inmiyorsa kış lastiği satın almanız gereksiz bir satın alma olacaktır. Ancak bulunduğunuz bölgeye kar yağıyor ve kışları 7 derecenin altına iniyorsa kış lastiğine sahip olmanız gerekir. Aynı şekilde kullandığınız aracın sınıfı da önemlidir. SUV bir araçla binek araca elbette ki farklı lastikler gerekir. Aracınız için doğru lastik ebatı kullanmalısınız.


Otomobil Lastiği seçerken dikkat etmeniz gereken diğer hususlar ise;

 Araç “üreticinizin önerdiği” bir marka ya da model lastik varsa onu tercih etmelisiniz.

Aracınızın “doğru yük sınıfı”ndaki bir lastiği takmalısınız.

Yerel servis istasyonlarında kolaylıkla bulunabilen markaları tercih etmelisiniz.

Değişim hizmetlerinin kolay ve uygun fiyatlı olduğu markaları tercih etmelisiniz.

Islak ve buzlu yollardaki performansının ve yol tutuşunun iyi olduğu lastikleri seçmelisiniz.

Sessiz, yoldaki pürüzleri absorbe eden ve titreşimleri minimize eden lastikleri seçmelisiniz.

Konforlu bir sürüş sağlayan modelleri seçmelisiniz.

Doğru lastik seçimi yakıt tasarrufu sağlar.

Dört Mevsim Lastik Nedir?

Dört mevsim lastik, her mevsimde kullanılan, mevsim geçişlerinde ve değişken iklimlerde kullanıldığında yüksek performans gösteren lastik çeşitleridir. Üç tepe kar logosu bulunduran dört mevsim lastikler tüm kış lastiği prosedürlerine göre üretilirler. Çok yoğun kar yağışı almayan şehir merkezlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Lastik depolama, değiştirme gibi külfetlerden kaçınmanızı sağlarken, kış lastiklerine oranla da daha az yakıt tüketirler.

En iyi lastik yorumlarına bakıldığında; en iyi lastik 2020 yılında Bridgestone seçilse de Michelin, fiyat listesine de bakıldığında fiyat/ performans yönünden en iyi lastikler arasına girmeyi başarmıştır.

Yazar: Dilara Kaya

Kampanyalarımız