Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Memnun Müşteri, OtoMentor.Net

Otomobil Bakımı Nedir, Nelere Dikkat Etmeliyim?

Aracınızın güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi sağlaması, yüksek performans sunması, ona ne kadar iyi baktığınızla yakından ilişkilidir. Otomobil bakım uygulamaları tam olarak bunu ifade eder. Oto servis hizmetleriyle aracınızın gereksinim duyduğunu bakım koşullarını elde edebilirsiniz. Peki, otomobil bakım konusunda dikkat etmeniz gerekenler neler?

Araç Bakım Kılavuzunu İnceleyin

Her aracın bir kullanıcı el kitabı vardır. Bu kitabı kaybederseniz, araç üretici firmanızın web sayfasından inceleme yapabilirsiniz. Bu kılavuzdaki bakım programı bölümüne mutlaka göz atmalısınız. Motor yağı, yağ filtresi, lastik değişimi, kayışlar, hortumlar vb. gibi bakım öğelerinin aralıklarına dikkat edin. Motorun olabildiğince sorunsuz çalışmasını sağlamak için üretici tavsiyelerine uymak önemlidir.

Lastiklerinizi Düzenli Olarak Kontrol Ettirin

Arabanızın yolda ilerlemesini sağlayan şey lastiklerdir. İyi bir işlev sunmak ve patlama olasılığını azaltmak için uygun şekilde şişirilmeleri gerekir. Muhtemelen lastiklerinize nasıl hava ekleyeceğinizi zaten biliyorsunuzdur. Bilmeyebileceğiniz şey, son derece önemli olan doğru lastik basıncıdır. İdeal lastik basıncını sürücü kapısı pervazında veya kullanıcı el kitabında görebilirsiniz. Lastiklerinizden iyi bir performans elde etmek amacıyla lastik değişimi ve bakımı için rutin olarak bir oto servis merkezine uğramanızda yarar vardır.

Yağ ve Yağ Filtrelerini Düzenli Olarak Değiştirin

Yağ, motorunuzun can damarıdır. Bir yağlayıcı görevi görür, motor aksamının iyi bir şekilde çalışması için gereklidir. Motor yağı düzenli olarak değiştirilmezse, aracınızın motorunda çeşitli kirleticilerin birikmesi yüksek ihtimaldir. Bu durum motorunuza ciddi zararlar verebilir. Yağ, kullanıcı el kitabınızda belirtilen servis ve viskozite gereksinimlerini karşılamalıdır. Yağ ve yağ filtresi değişimi konusunda profesyonel bir oto bakım servisinden hizmet alabilirsiniz.

Hava Filtresini İhmal Etmeyin

Motor yağı değişimi ne kadar önemliyse hava filtresi bakım ve değişimi de aynı oranda önemlidir. Hava filtresi söz konusu olduğunda, her yıl bir veya iki kez değiştirmeniz gerekebilir. Bu süre, aracınızı ne sıklıkla kullandığınıza bağlıdır. Yağınızı değiştirdiğinizde hava filtresini kontrol etmek, bu konuda en iyi uygulamadır.

Diğer Tüm Sıvıları İnceleyin

Motor yağı, kontrol edilmesi gereken tek sıvı değildir. Uzmanlar, aracınızın fren sıvısını, şanzıman sıvılarını, soğutma sıvısını ve ön cam yıkama sıvısını kontrol etmenizi önerir. Motor yağı gibi, şanzıman sıvısını bir seviye çubuğu ile kontrol edeceksiniz. İlgili kapakları çıkararak ve her birini inceleyerek fren sıvısı, soğutma sıvısı ve yıkama sıvısı seviyelerini belirleyin. Bu sıvıların, belirlenmiş bir doldurma çizgisine ulaşmaları gerekir. Soğutma sıvısı seviyelerini kontrol etmek için ASLA radyatör kapağını çıkarmayın. Bu konuda bir oto bakım atölyesinden yardım almanızda fayda vardır.

Kampanyalarımız