Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Otomobil silecekleri, OtoMentor.Net

Otomobil Silecekleri Nasıl Değiştirilir?

Oto ön cam sileceği, günlük sürüş ihtiyaçlarımızın oldukça faydalı ve önemli bir parçasıdır. Yine de görevlerini beklendiği gibi yerine getirmeyi bırakana kadar görmezden geliniyor. Ön cam sileceği, bir arabadaki suyu ön camdan ileri geri bir hareketle iten mekanizmadır. Ön camın tabanındaki bir motorla çalışan silecek, çökeltiyi silmek için cama bir parça yapılandırılmış kauçuk bastırır. Başta kış mevsimi olmak üzere dört mevsim boyunca oto cam silecek mekanizması büyük önem taşır. Araç silecekleri düzenli olarak değiştirilmelidir. Otomobil silecekleri nasıl değiştirilir diyorsanız; doğru yerdesiniz!

Yağ, yağ filtresi, lastikler, ampuller veya diğer otomotiv yedek parçalarının çoğu gibi, özel aracınız için belirli silecekler gereklidir. Silecekler açısından her arabanın belirli bir modele ve doğru boyutlandırmaya ihtiyacı vardır. Bazı arabalarda silecekler eşit bıçak boyutlarına sahipken, diğerleri ofset bıçaklar içerir. Bıçaklar, yapım ve bağlantı yönteminde farklılık gösterecektir. Silecek değişimi sırasında otomobil kullanıcı el kitabında belirtilen cam silecek özelliklerine uygun bir mekanizma kullandığınızdan emin olun.

Otomobil Ön Cam Sileceği Değiştirme

Basit görevlerine ve temel bileşenlerine rağmen, cam silecekleri çok fazla baş ağrısına neden olabilir. Bu yaygın sorunlar, silecek lastiklerinizi yeniden ayarlama veya değiştirme zamanının geldiğini gösterebilir. Silecek lastiklerini değiştirmek için araç kullanım kılavuzunu inleyebilir ya da aşağıdaki talimatları uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bir oto servis merkezinden profesyonel hizmet alabilirsiniz. Şimdi, araç silecek değişimi nasıl yapılır açıklayalım:

Silecek değişimi için ihtiyacınız olan malzemeler:

·       Düz uçlu tornavida

·       Yeni cam silecek seti

İyi havalandırılan bir garaj katı, araba yolu veya park yeri gibi düz bir çalışma alanına da ihtiyacınız olacak. Sonrasında:

·       Ön cam sileceklerini, bıçakların ortasından kaldırarak "yukarı" konuma getirin. Araca dik olmalıdır.

·       Sileceklerinizle birlikte verilen üretici talimatlarına göre eski silecek lastiklerinin klipslerini ve kancalarını açın.

·       Yeni bıçaklarınızdaki koruyucu plastiği çıkarın.

·       Bu noktada, bazı silecekler farklı adaptörlerin bağlantısını kesmenizi veya takmanızı gerektirebilir.

·       Sileceklerinizle birlikte verilen üretici talimatlarına göre bir tıklama veya "kilitlenme" sesi duyana kadar yeni silecek lastiklerini takın.

·       Silecekleri cama geri yerleştirin.

·       Doğru uygulama yaptığınızdan emin olmak için silecekleri çalıştırın.

Kampanyalarımız