Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Periyodik Bakım, OtoMentor.Net

Periyodik Bakımda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Aracınızın bakımını doğru şekilde yapmak, onu en iyi durumda tutmanın anahtarıdır. Aynı zamanda aracınızın ve sizin güvenliğinizi sağlamaya da yardımcı olabilir. Temiz görünen ve bakımı yapılmış iyi bir arabaya sahip olmak için oto periyodik bakım büyük önem arz eder. Periyodik bakım sırasında nelere dikkat edilmelidir inceleyelim.

Lastik Değişimi ve Bakımı

Periyodik bakım uygulamalarının en önemli adımlarından biri lastik değişimi ve bakımıdır. Arabanızın lastik basıncını nasıl koruyacağınızı bilmek, lastiklerdeki aşınmayı azaltmaya yardımcı olabilir ve iyi bir gaz kilometre performansı elde etmenizi sağlar. Patlak ve yıpranmış bir lastik, aracınız ve sizin için büyük bir tehlike oluşturabilir. Oto servis teknisyenleri, rutin bakım sırasında lastiklerinizin bakımını ve değişimini de gerçekleştirebilir.

Yağ ve Yağ Filtresi Değişimi

Rutin oto bakım uygulamaları için bir servis atölyesine gittiğinizde aracınızın yağ ve yağ filtresi değişimi de yapılacaktır. Aracınızın yağını rutin olarak kontrol etmek ve değiştirmek, motoru çalışır durumda tutmak için çok önemlidir. Motor ve motor aksamının iyi bir performans göstermesi, yağ ve yağ filtresinin değişimiyle de yakından ilgili bir durumdur. Yağınızı düzenli olarak her ay kontrol etmeyi ve kullanım kılavuzunda belirtildiği gibi değişim yaptırmayı unutmayın.

Yağınızı kendiniz değiştirebilir veya bir servis merkezine götürebilirsiniz. Kendiniz yapmayı seçerseniz, sıvıyı boşaltmak, doğru yağ seviyesini ayarlamak ve eski yağı atmak için doğru uygulamalar yaptığınızdan emin olun. Motor yağı seçimi konusunda tercihinizi iyi bir üründen yana yapın.

Sıvıları Kontrol Edin

Periyodik araç bakımı söz konusu oluğunda bir diğer önemli adım da sıvı kontrol ve değişimidir. Arabanızın düzgün çalışmasına yardımcı olmak için uygun seviyelerde tutulması gereken birkaç sıvı vardır. Motor yağı, soğutma sıvısı, hidrolik sıvısı, fren hidroliği, şanzıman yağı bunlar arasında yer alır. Bu sıvılardan herhangi birinde bir sızıntı olması, aracınızın sürüş şeklini etkileyebilir. Bir sızıntı tespit ederseniz, işinde uzman bir oto servis atölyesinden yardım almalısınız.

Işıkları Test Edin

Kırık veya yanmış bir ampul güvenlik tehlikesidir. Periyodik bakım esnasında aracınızda bir ışık problemi varsa bunu oto bakım yetkilisine söylemeyi unutmayın. Bir ampul yanmışsa, değiştirilmesi gereken şeyin ampul mü yoksa sigorta mı olduğunu belirlemek konusunda oto servis teknisyenleri detaylı bir inceleme yapacaklardır. Farlar, arabanızdaki temel güvenlik ışıklarıdır. Parlak kalmalarına yardımcı olmak için lensleri temizlemek ve loşlaşmaya başladığında ampulleri değiştirmek şarttır.

Ön Cam Sileceklerini Değiştirin

Silecekleriniz eskisi gibi çalışmıyorsa, sorunun devam etmesine izin vermeyin. Hasar görmüş veya aşınmış silecekler, şiddetli yağmur veya kar fırtınası sırasında görüşü azaltabilir. Periyodik bakımda cam silecek değişimi yaptırmayı da ihmal etmeyin.

Hava Filtrelerini Değiştirin

Kirli bir motor hava filtresi, kir ve diğer partiküllerin arabanızın motoruna girmesine izin verebilir ve verimliliğini azaltabilir. Aracınızın hava filtresini yılda bir veya iki kez değiştirmeyi unutmayın.

Fren ve Fren Balata Kontrolü

Arabanızın fren balataları da düzenli bir inceleme gerektirir. Bu konuda oto servis teknisyenlerinden uzman desteği almanız çok önemli. Sürüş sırasında, her türlü fren sesini dinleyin ve fren pedalından titreme gelip gelmediğini inceleyin. Herhangi bir endişeniz olursa, mümkün olan en kısa sürede bir oto bakım atölyesine uğrayın.

 

 

 

 

Kampanyalarımız